Флуорна профилактика

Това е част от профилактиката за намаляване на риска от кариес. Може да се разграничат два основни начина на флуорна профилактика:

  • ендогенно въвеждане на флуор в организма
  • директно действие върху емайла на зъбите – локално приложение

Препоръчителен е индивидуален подход при прилагането на флуорна профилактика, която се определя в зависимост от общ здравен статус, възраст, здравина на зъбния емайл. Флуорно лечение се прилага след задължителна консултациа със стоматолог.

 

Здравите зъби са предпоставка за красива усмивка, която да е гарантирана от ослепително бели зъби. Съществуват съвременни средства за се постигне този ефект.

В Дентален център д-р Кънев, предлагаме различни системи на избелване, съобразени с вашето време и личен комфорт:

Избелване на зъбите в клиниката

Промяната на цвета на зъбите става в рамките на няколко клинични процедури, всяка от които трае около час. Процедурата е безболезнена. Нанася се избелващ гел върху зъбите, който се осветява и активира от специална лампа. Необходими са няколко посещения, за да се радвате напълно безвредно, на бели и красиви зъби.

Избелване на зъбите вкъщи

Промяната на цвета на зъбите е в рамките на няколко седмици, докато сте вкъщи и си почивате. Избелването става чрез предварително направени и поставени индивидуални силиконови шини и избелващ гел, който да използвате вкъщи. След приключване на процедурите, получавате указания как да поддържате постигнатия ефект.

Категория: профилактика