Предимства на денталните импланти

Имплантирането е превенция на костната загуба

Освен, че успешно заместват естествените зъби, те помагат да се предпазите от загуба на кост, което често е резултат от използването на обикновените протези, които имат травмиращ ефект.

Костта се подържа от присъствието на естествените зъби или импланти.

Загубата на кост съответства на загубата на зъби.

Плътността на челюстта се запазва и подържа от присъствието на естествени зъби. Когато един или повече зъби са загубени в резултат на пародонтално заболяване, разрушаване на зъбите или инцидент, костта изтънява и става слаба с течение на времето. Фиксираните мостове и снемаеми протези се разполагат върху венеца и не правят нищо, за да подържат или запазят формата на челюстта. Колкото повече костната загуба напредва, толкова повече фиксираните мостове или снемаеми протези не прилягат правилно.

Дентални импланти се поставят и свързват с челюстта и образуват дълготрайна връзка, която поддържа и предпазва костната плътност по същия начин, както здравите, естествени зъби.

Избягване травмирането на съседни зъби

Успешното лечение с импланти изисква усилията както на лекарите така и на пациента. Процесът започва с идването на пациента в кабинета, за да обсъди със зъболекаря лечението на своя счупен, липсващ или наскоро изваден зъб. Основно пациентът има няколко възможности:

Да не прави нищо - Това е най-евтиният избор, който може да доведе до изместване на съседните зъби в незапълненото пространство, което неминуемо ще доведе до пародонтални заболявания.С течение на времето костта на мястото на липсващия зъб ще се редуцира.

Фиксиран мост. - Мостът може да изисква изпиляването на съседните здрави зъби, който не се нуждаят от възстановяване. Загубата на кост ще се задълбочи с течение на времето, защото под моста в действителност няма зъб, който да поддържа костта. Също така, с течение на времето този мост ще изисква подмяна след определен срок от време, което ще доведе до допълнителни разходи за пациента. Като цяло, фиксираният мост трябва да се подменя на всеки 10

Снемаема, частична протеза - Снемаемата, частична протеза може да доведе до загубата на зъбите, за които се закрепва, както и до загуба на кост. Изследванията показват, че в разстояние на 5 до 7 години, 30 процента от зъбите, локализирани до частичната протеза се губят. Както фиксираните мостове, така и частичната протеза трябва да бъде сменяна на всеки 7-1 години.

Зъбни импланти. - От всички възможности , които пациентът има, денталните импланти често са най-добрия вариант за лечение и заместване на липсващи зъби. Имплантите не засягат съседните здрави зъби и не водят до загуба на кост. Като цяло, имплантите рядко се нуждаят от подмяна след добра остеоинтеграция с костта.

Видео материали
Всеки има право на избор...
Категория: имплантология